Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z nutą malinowo-bananową
2. Galaretkę rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Do ciepłej (ale niegorącej) galaretki wrzucić mrożone maliny. Wymieszać. (Uwaga: galaretka szybko tężeje). Wylać na biszkopt.
3. Serki homogenizowane zmiksować z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej białymi czekoladami. Dodać trzy łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody. Zmiksować. Masę wylać na warstwę malinową.
4. Do ciasta wbić rurki (tak jak na zdjęciu).
5. Na masie "serniczkowej" poukładać pokrojone w plastry banany
5. Przygotować ostatnią warstwę: ubić śmietanę z cukrem pudrem. Za pomocą szprycy zrobić rozetki.
6. Całość posypać rodzynkami w czekoladzie.
7. Boki tortu można posypać kokosem.
*** Ciasto przygotowuję w silikonowej tortownicy, którą można rozpinać - polecam serdecznie.