Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z nutą malinowo-bananową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny mrożone 500 gramów
czekolada biała 2 tabliczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
śmietana kremówka 500 ml
rurki waflowe w czekoladzie 2 opakowania
cukier puder 1/2 łyżki
galaretki malinowe 2 szt.
banan 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z nutą malinowo-bananową

1. Biszkopt z 4 jajek upiec w okrągłej formie (przepis na biszkopt znaleźć można w mojej księdze przepisów)
2. Galaretkę rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Do ciepłej (ale niegorącej) galaretki wrzucić mrożone maliny. Wymieszać. (Uwaga: galaretka szybko tężeje). Wylać na biszkopt.
3. Serki homogenizowane zmiksować z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej białymi czekoladami. Dodać trzy łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody. Zmiksować. Masę wylać na warstwę malinową.
4. Do ciasta wbić rurki (tak jak na zdjęciu).
5. Na masie "serniczkowej" poukładać pokrojone w plastry banany
5. Przygotować ostatnią warstwę: ubić śmietanę z cukrem pudrem. Za pomocą szprycy zrobić rozetki.
6. Całość posypać rodzynkami w czekoladzie.
7. Boki tortu można posypać kokosem.


*** Ciasto przygotowuję w silikonowej tortownicy, którą można rozpinać - polecam serdecznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.09.2014 19:39
świetny tort
Katarzyna34 07.07.2013 20:33
super ciacho
Megg 06.07.2013 21:35
wspaniały torcik!!!
treonina 06.07.2013 19:42
świetne połączenie
Wiesława1 06.07.2013 19:25
pyszniutki!
Mona73 06.07.2013 17:39
wygląda na bardzo smaczny
cukiereczek 06.07.2013 17:23
super torcik
Mniam 06.07.2013 15:58
Pyszny torcik.
elficzna 06.07.2013 15:45
super ciacho! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak