Torcik z nutą malinowo-bananową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Maliny mrożone

    500 gramów
  • czekolada biała

    2 tabliczki
  • żelatyna

    6 łyżeczek
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • rurki waflowe w czekoladzie

    2 opakowania
  • cukier puder

    1/2 łyżki
  • galaretki malinowe

    2 szt.
  • banan

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Biszkopt z 4 jajek upiec w okrągłej formie (przepis na biszkopt znaleźć można w mojej księdze przepisów)
2. Galaretkę rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Do ciepłej (ale niegorącej) galaretki wrzucić mrożone maliny. Wymieszać. (Uwaga: galaretka szybko tężeje). Wylać na biszkopt.
3. Serki homogenizowane zmiksować z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej białymi czekoladami. Dodać trzy łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody. Zmiksować. Masę wylać na warstwę malinową.
4. Do ciasta wbić rurki (tak jak na zdjęciu).
5. Na masie "serniczkowej" poukładać pokrojone w plastry banany
5. Przygotować ostatnią warstwę: ubić śmietanę z cukrem pudrem. Za pomocą szprycy zrobić rozetki.
6. Całość posypać rodzynkami w czekoladzie.
7. Boki tortu można posypać kokosem.


*** Ciasto przygotowuję w silikonowej tortownicy, którą można rozpinać - polecam serdecznie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.09.2014 19:39
świetny tort
Katarzyna34 07.07.2013 20:33
super ciacho
Megg 06.07.2013 21:35
wspaniały torcik!!!
treonina 06.07.2013 19:42
świetne połączenie
Wiesława1 06.07.2013 19:25
pyszniutki!
Mona73 06.07.2013 17:39
wygląda na bardzo smaczny
cukiereczek 06.07.2013 17:23
super torcik
Mniam 06.07.2013 15:58
Pyszny torcik.
elficzna 06.07.2013 15:45
super ciacho! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat