Torcik z masą truskawkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • olej

    1,5 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • galaretka truskawkowa

    2 opakowania
  • truskawki

    wg uznania
  • torebka kremu truskawkowego

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, dodając stopniowo cukier, w następnej kolejności żółtka aż do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, na końcu olej wymieszany z wodą i wlewamy do tortownicy. Piec około 50 minut na złoty kolor. Przygotowujemy krem truskawkowy według przepisu na opakowaniu. Biszkopt kroimy na dwa plastry i lekko nasączamy. Przekładamy masą truskawkową, ma której układamy truskawki. Wierzch ciasta zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 09.12.2013 22:35
smaczne ciasto
Ola1young 24.10.2013 13:16
zjadłabym taki :)
gosia56 04.09.2013 13:50
napewno pyszny
Malgorzata549 26.08.2013 12:02
idealny na letni niedzielny podwieczorek
Dorota37 14.06.2013 13:30
Fajny i w sam raz na teraz :-)
Ada-Gaba 12.06.2013 07:38
ale pyszności
Dorota59 23.05.2013 19:10
taki torcik to rozpływa się w ustach
Seba 18.05.2013 08:45
bardzo smaczny
irenka 16.05.2013 23:16
pychotka ,lubię
IKrakowianka 06.04.2013 23:14
na pewno super smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat