torcik z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • kasza manna

    1 szklanka
  • jabłka

    2 kg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

  • margaryna

    0,5 kostki
  • łyżeczka cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie sypkie produkty i podzielić na 3 części. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Tortownicę wysmarować margaryną i wsypać na dno pierwszą część sypkich produktów, na to część jabłek, znów sypkie produkty, jabłka i sypkie produkty. Na wierzch margarynę pokrojoną w cieniutkie wiórki. Piec ok. 1 godziny. Polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 08.01.2013 23:20
smaczny
Krystyna32 21.11.2012 11:18
super
Kate131 24.10.2012 08:47
pyszny
fictor123 06.10.2012 10:44
extra
fictor123 06.10.2012 10:44
extra
sara1 05.10.2012 12:28
dzisiaj wypróbuję
Ewelina47 04.09.2012 09:25
super
kate.500 26.08.2012 16:39
smaczne
aga130982 20.06.2012 10:21
mniam mniam mniam mniam
barbara11561 14.05.2012 10:46
świetne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat