Torcik z grillowanych warzyw z serem mozzarella, awokado i sosem balsamiczno-kaparowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pokrojonej w plastry cukinii

    1 sztuka
  • sera mozzarella, pokrojone w plastry

    3 kulki
  • przyprawy grill ziołowy Prymat

    1 sztuka
  • Sól czosnkowa Prymat, świeżo mielony czarny pieprz Prymat

    - -
  • oliwy z oliwek

    6 łyżek
  • sos balsamiczno-kaparowy

    - -
  • awokado

  • bakłażan

    2 sztuki
  • parmezan starty

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos balsamiczno-kaparowy:
50 g pomidorów suszonych,
50 ml oliwy z oliwek (ew. oliwa z suszonych pomidorów),
10 g kaparów w zalewie,
20 ml octu balsamicznego,
1 łyżeczka bazylii Prymat.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie grill ziołowy Prymat, doprawiając je dodatkowo solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym Prymat. Warzywa upiec na grillu z każdej ze stron, a następnie przełożyć plastrami sera mozzarella i awokado. Każdą porcję ułożyć w formie torciku i podawać z sosem balsamiczno-kaparowym oraz świeżo tartym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.04.2014 20:35
jestem pod wrażeniem pomysłu :)
Rique 23.04.2011 08:47
Smakowicie:)
AgaS10 26.01.2011 09:59
Pycha:)
Babciagramolka 14.12.2010 08:45
Jak są kapary to juz mnie przyciąga
szajba2 10.12.2010 14:32
wolą słodki torcik
patusia 21.11.2010 00:55
Bardzo apetyczne.
Goya 19.10.2010 16:15
niezłe
buksiak12 28.08.2010 10:16
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:02
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:25
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat