Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pokrojonej w plastry cukinii
1 sztuka -
sera mozzarella, pokrojone w plastry
3 kulki -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 sztuka -
Sól czosnkowa Prymat, świeżo mielony czarny pieprz Prymat
- - -
oliwy z oliwek
6 łyżek -
sos balsamiczno-kaparowy
- - -
awokado
-
bakłażan
2 sztuki -
parmezan starty
50 g
Sposób przygotowania
50 g pomidorów suszonych,
50 ml oliwy z oliwek (ew. oliwa z suszonych pomidorów),
10 g kaparów w zalewie,
20 ml octu balsamicznego,
1 łyżeczka bazylii Prymat.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie grill ziołowy Prymat, doprawiając je dodatkowo solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym Prymat. Warzywa upiec na grillu z każdej ze stron, a następnie przełożyć plastrami sera mozzarella i awokado. Każdą porcję ułożyć w formie torciku i podawać z sosem balsamiczno-kaparowym oraz świeżo tartym parmezanem.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)