Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik truskawkowy pod śmietankową pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier kryształ 10 łyżek
mąka ziemniaczna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka truskawkowa 2
TRUSKAWKI MROŻONE 2 opakowania
śmietana 30% 400 ml
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowy pod śmietankową pierzynką

Biszkopt:
jajka utrzeć z 6 łyżkami cukru na gładka, pulchna masę. Następnie dodawać po łyżce mąki ciągle miksując, oraz proszek do pieczenia. Mase wylać do tortownicy i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody.

Truskawki zmiksować z pozostałym cukrem, a następnie dodać do nich rozpuszczone galaretki i ponownie zmiksować przez chwile.

Zastygająca masę galaretkowo-truskawkową wylać na zimny biszkopt.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i wyłożyć na masę truskawkową.

Ciasto włożyć do lodówki aż do momentu podania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 09.01.2014 23:48
Wygląda pysznie
irenka 09.06.2013 22:34
pyszne ciacho
Bernadeta1 05.05.2013 19:35
smaczne ciasto
Magda24 28.04.2013 21:50
dobry torcik
justys759 28.04.2013 16:31
już nie mogę doczekać się moich truskaweczek żeby wypróbować Twój przepis
Renataj 28.04.2013 14:51
Warto wypróbować ale najpierw trzeba poczekać na truskawki z własnego ogrodu. Co do zdjęcia - drugie jest wyraźniejsze.
Noruas 28.04.2013 13:29
mniam, mi się podoba chociaż niewyraźne. Liczy się w końcu przepis, a ten wydaje się prosty i konkretny. Muszę wypróbować.
iwi 28.04.2013 13:21
Pyszne ciacho.
SmacznaPyza 28.04.2013 13:13
może i pyszne, ale zdjęcie koszmarne
Marta1986 28.04.2013 13:04
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak