Torcik truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajko

    5 szt
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Masa czekoladowa

  • masa czekoladowa do tortów

    1 op.
  • masło

    10 dkg

Wierzch

  • galaretka pomarańczowa

    1 op
  • truskawki

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Torcik truskawkowy foto
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Torcik truskawkowy foto
Wylewamy do wysmarowanej tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut. Wyciągamy i chłodzimy.
Krok 3 - Torcik truskawkowy foto
Masę czekoladową przygotowujemy w/g przepisu.
Krok 4 - Torcik truskawkowy foto
Biszkopt kroimy na dwie części
Krok 5 - Torcik truskawkowy foto
Na biszkopt dajemy połowę masy
Krok 6 - Torcik truskawkowy foto
i przykrywamy drugim.
Krok 7 - Torcik truskawkowy foto
Na drugi biszkopt dajemy resztę masy i układamy przygotowane truskawki.
Krok 8 - Torcik truskawkowy foto
Zalewamy tężejącą galaretką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 30.11.2016 16:27
pychota , muszę zrobić
w mojej kuchni 14.11.2016 11:35
pyszny torcik
pestka 14.11.2016 10:48
smaczny deser
Wacław 14.11.2016 10:00
z truskawkami to na pewno pyszny :-)
olkaaa 14.11.2016 09:56
wygląda ciekawie
Krzysztof15 14.11.2016 09:29
pyszny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat