Torcik truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle bezowe

    1 opakowanie
  • słodka śmietana

    2 szklanki
  • żelatyna

    1 opakowanie
  • truskawki świeże

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubitą z żelatyną śmietanę wyłożyć na wafel bezowy. Na śmietanę nałożyć truskawki i przykryć drugim waflem. Na wierzch włożyć resztę śmietany i udekorować truskawkami. Tort nie nadaje się do przechowywania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 25.04.2012 21:24
rewelacja;)
Juleczka20 29.02.2012 19:18
pyszny
malaczarna23 21.07.2011 10:55
pychota
Barbara55 12.05.2011 19:37
super
plocia 15.02.2011 22:00
moja sąsiadka robi najlepszy tort truskawkowy
anja3107 10.08.2010 15:25
pychota
Krzysztof42 02.07.2010 14:23
fajne i kaloryczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat