Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 tabliczka
słodka śmietana 1 łyżka
dżem truskawkowy 3 łyżki
smietana kremowa 1 szklanka
zagestnik do smietany
truskawki
galaretka truskawkowa 1 szt
herbatniki 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Truskawkowy

Spód średniej tortownicy wykładamy folią aluminiową,trzymamy w lodówce (powinien być zimny). W rondelku rozgrzewamy pokruszoną czekoladę z dodatkiem śmietanki.Gdy składniki się rozpuszczą,wrzucamy pokruszone herbatniki i mieszamy.Rozkładamy na schłodzonej folii,rozprowadzając równomiernie, ponownie wstawiamy do lodówki.Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,odstawiamy by wystygła.Truskawki myjemy,kremówkę ubijamy na puch,dodając pod koniec ubijania zagęstnik.Spód smarujemy dżemem,wykładamy śmietanę,wstawiamy do lodówki.Gdy zastygnie,rozkładamy truskawki,zalewamy ścinającą się galaretką i ponownie odstawiamy do lodówki.Przed podaniem wysuwamy tort na paterę,kroimy w trójkąty ostrym,cienkim,wygrzanym we wrzątku nożem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.02.2013 11:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak