Torcik truskawkowy

Torcik truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowy blat do tortu

  • mrożone truskawki

    200 g
  • cukier puder

    3 łyżki
  • serek mascarpone

    250 g
  • aromat waniliowy

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Torcik truskawkowy

Najpierw wyciąć 12 niedużych serc z biszkoptowych blatów , a musimy mieć 1 gotowy blat do tortu z jasnego biszkoptu , możesz nasączyć je sokiem z cytryny lub dowolnym alkoholem , rozmrożone już wcześniej truskawki rozgniatamy widelcem , tylko nie miksujemy . i mieszamy je z cukrem pudrem i serkiem mascarpone , na koniec dodaj aromat , biszkoptowe serca przełóż masą truskawkową i rozprowadż ją na wierzchu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Miki 27.06.2012 16:21
super
Rybciia 13.02.2012 17:02
fajny
SyMiki 29.11.2011 22:46
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat