torcik truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajko

    4
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 lyzeczka
  • Krem:

  • żółtko jajek

    4
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • margaryna Kasia

    1
  • DODATKOWO:

  • truskawki

    0,5 kg
  • galaretki truskawkowe

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: bialka ubijamy na sztywna piane z cukrem, nastepnie dodajemy na zmiane po trochu maki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia) i zoltek, ciagle ubijajac. Gdy powstania nam gladka masa, przelewamy do tortownicy i pieczemy 25 min w 180 stopniach.

Krem: zoltka ucieramy z cukrem do bailosci, nastepnie dodajemy kawalkami margaryne i ucieramy na krem.

Biszkopt przekrawamy i smarujemy kremem, na wierzchu ukladamy truskawkami i zalewamy galaretkami rozp. w 1 litrze wody tezejace.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 28.06.2012 07:33
super
IlonaAlbertos 26.06.2012 22:28
Wygląda bardzo apetycznie
Agnieszka/picola 04.11.2011 22:18
super
Barbara/zuza22_85 09.09.2011 20:58
pycha
Agnik 18.07.2011 13:39
cudo
Margo1 05.06.2011 13:14
a jaki zgrabny
Kate131 01.06.2011 13:59
super
jolita 01.06.2011 09:03
mnaim
Agnieszka_B 31.05.2011 12:09
I pewnie przepyszny!
Mati13 31.05.2011 11:49
piękny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat