Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowy
Zmiksować truskawki, dodać cukier, wymieszać , odstawić do lodówki.
Spód tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć ciastkami.
Przygotowanie białej warstwy.
Żelatynę zalać, małą ilością wodą, odstawić .
Jogurt wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną i cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać.
Wylać masę na ciastka, wcisnąć w piankę truskawki. Nakryć ciasteczkami, odstawić do lodówki.
Przygotować masę truskawkową tak samo jak białą, dodać do niej zmiksowane truskawki.
Wylać na warstwę ciasteczek, wyrównać wierzch, wstawić do lodówki.
Jak torcik stężeje, dekorować truskawkami i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
SMACZNEGO!!!!!