Torcik serowo- kawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser twarogowy

    450 g
  • masło

    200 g
  • żółtka

    3 szt
  • mleko w proszku

    3 szkl
  • cukier puder

    4 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • wrzątek

    1 szkl
  • biszkopty okrągłe

    200 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • woda

    1/4 szkl
  • kakao do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Torcik serowo- kawowy foto
Kawę zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Na tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy biszkopty nasączonymi w kawie.
Krok 2 - Torcik serowo- kawowy foto
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy masło, mleko w proszku, żelatynę , ser użyłam ,, Mój ulubiony Wieluń" oraz 3 łyżki ostudzonej kawy. Wszystko dokładnie ucieramy aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Krok 3 - Torcik serowo- kawowy foto
Na biszkopty wykładamy masę serową i wyrównujemy wierzch.
Krok 4 - Torcik serowo- kawowy foto
Na masę serową wykładamy nasączone w kawie biszkopty i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypujemy obficie kakao i w kilku miejscach cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat