torcik sałatkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    40 dag
  • majonez

  • cebula

  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • natka pietruszki

  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka osączamy.Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebulę kroimy drobno.Ugotowane jajka kroimy w kostkę.W tortownicy układamy kolejno warstwy,każdą lekko dociskając:ser żółty,majonez,cebula,tuńczyk,majonez,jajka.Wierzch sałatki smarujemy cienką warstwą majonezu i dekorujemy papryką i natką.Wkładamy do lodówki na 12 godzin.Składniki sałatki są tak dobrane że nie trzeba przyprawiać.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 28.08.2013 08:16
fajny pomysł
anemon 12.04.2013 21:55
Apetyczny pomysł sałatkowy.
Angelika10 03.09.2012 00:33
mniam
Grazyna0211 17.08.2012 09:09
świetny pomysł
Wacław 02.06.2012 10:41
b.smaczne danie !!!
ben-ka 28.05.2012 13:05
to by mi smakowało.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat