Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Pavlowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 250 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ocet 1 łyżka
serek mascarpone 125 g
śmietana 30% 125 ml
owoce sezonowe

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Pavlowa

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie błyszczeć.Dodać mąkę i ocet.Rozgrzać piekarnik do 170st.Na blaszkach do pieczenia wyłożyć papier a na nim w kształcie koła wyłożyć masę białkową(takiej samej wielkości 2 krążki) Pieczemy 10 min następnie zmniejszamy temp do 120st i suszymy jeszcze krążki ok 1,5 godz
Serek mascarpone i śmietankę Włożyć do misy i ubijać mikserem ok 1 min aż masa zgęstnieje
Gotowy krem wyłożyć na jeden krążek .Na wierzch ułożyć drugi krążek .Całość posmarować resztą kremu i wyłożyć owoce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.06.2015 12:17
lubię ten deser
Smaczna_B 27.06.2015 17:09
pyszna propozycja na deser
Janina 26.06.2015 17:06
Pyszne, mniam;)
Hrabina w kuchni 25.06.2015 21:00
Super deser :)
Bernadeta1 25.06.2015 20:29
pyszności taki deserek
mirosława4 25.06.2015 14:40
niebo w gębie :)
Maridka19 25.06.2015 14:00
Obłędnie wygląda :)
pestka 25.06.2015 12:12
pyszny deser
ania2610 25.06.2015 11:32
wspaniale się prezentuje!
Futka 25.06.2015 10:38
Wspaniały i bardzo smakowity torcik :)
luna76 25.06.2015 09:02
pyszności!!! :)
Motorek 25.06.2015 08:47
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak