Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
masło 4 łyżki
jajko 4 szt
cukier 2/3 szklanki
mąka pszenna 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
masa
truskawki 75 dkg
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok pomarańczowy 3 łyżki
likier migdałowy 3 łyżki
kakao 2 łyżki
biszkopty podłużne
twaróg 75 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: torcik owocowy

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę i ucierając dodajemy kolejno jajka .Obie mąki mieszamy i małymi porcjami dodajemy do masy.Tortownicę wykladamy pergaminem i rozsmarowujemy ciasto .Wstawiamy do piekarnika na 175 stopni i pieczemy około 2o min i studzimy.Truskawki obieramy z szypułek myjemy i kroimy na połówki.Twarożek mieszamy z sokiem cukrem i cukrem waniliowym.Upieczone ciasto skrapiamy likierem,w wokolo ustawiamy pionowo biszkopty.Na cieście rozkładamy połowę truskawek i smarujemy na nich krem.Tort wstawiamy do lodówki na 3 godziny.przed podaniem na wierzch układamy pozostałe truskawki i posypujemy kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 26.03.2012 16:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak