Przepis i sposób przygotowania na: Torcik orzechowo miodowy z masą serową
Kroki postępowania
Dzielimy na dwa placki i wykładamy do dwóch form
Pieczemy w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku ok 15 minut.
miód | 3 łyżki |
cukier | 1/2 szkl |
masło | 1/2 szkl |
jajko | 3 szt |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
ser biały | 1 kg |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
masło | 1/2 kost |
cukier | 1,2 szkl |
śmietana 30% | 200 ml |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 2 szt |
olejek migdałowy | 3 kropelki |
masło | 1/2 kostki |
cukier | 2 łyżki |
miód | 3 łyżki |
orzechy włoskie | 3 szkl |
śmietana 30% | 500 ml |
fix do śmietany | 2 op |
cukier puder | 1,5 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: