Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik naleśnikowy z ruskim farszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
woda gazowana 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
jaja 1
sól 1 szczypta
ziemniaki ugotowane 30 dag
cebula 1 szt
olej do smażenia
ser biały 30 (twarogowy)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy z ruskim farszem

Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy ciasto na pół godziny i smażymy ok 8 cienkich naleśników. Cebulkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju. Ser, ziemniaki i cebulkę mielimy w maszynce na jednolitą masę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy farszem i układamy jeden na drugim tworząc torcik. Kroimy na porcje i polewamy ulubionym sosem np pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 03.12.2013 10:01
ciekawy przepis;)
w mojej kuchni 03.12.2013 06:06
lubię takie podane smacznie jedzonko...
Ania84 02.12.2013 23:59
nie drogie i bardzo smaczne :)
jasiek 02.12.2013 23:03
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak