Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka do naleśników 7 ŁYŻEK
sól
pieprz
jajko 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
sos pomidorowy 1 słoik
olej
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy

Do mąki dodać mleko, jajka, sól, pieprz i miksować. Patelnię posmarować olejem i łyżką wazową wylewać ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.

Sos pomidorowy należy podgrzać.
Bazylię pokroić, ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne natłuścić, położyć jeden naleśnik, posmarować sosem pomidorowym, posypać bazylią i serem. Położyć drugi naleśnik i na nim sos, ser i bazylię. Przekładać składniki, aż do ich wyczerpania.
Na wierzchu powinien znaleźć się sos posypany serem i listkami bazylii.
Potrawę wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( temp 220 stopni C) i zapiekać przez 5 minut.
Potrawa gotowa!!!
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak