Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser sernikowy z wiaderka 500 g
masło 100 g
cukier puder 1/2 szklanki
brzoskwinia 1 puszka
borówki amerykańskie 150 g
galaretki owocowe 3 różne szt
biszkopty okrągłe kilka szt
biszkopty podłużne 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno

Kroki postępowania

1
Każdą z galaretek wsypujemy do osobnej miseczki i rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Galaretki odstawiamy do wystudzenia. Masło ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do masy ser i mieszamy dokładnie. Masę serową dzielimy na dwie części i dodajemy do dwóch ostudzonych i lekko tężejących galaretek ( ja masę serową mieszałam z galaretkami szybkotężejącymi).
Krok 1 - Torcik na zimno foto
2
Na dno tortownicy (u mnie o średnicy 22 cm) układamy okrągłe biszkopty. Na dno wokół ścianek nakłądamy masę serową z galaretką i ukłdamy na niej podłużne biszkopty.
Krok 2 - Torcik na zimno foto
3
Do środka wlewamy całość jednej masy serowej. Na tym układamy warstwę pokrojonych w plasterki brzoskwiń z puszki.
Krok 3 - Torcik na zimno foto
4
Na owoce nakłądamy drugą masę serową i wkładamy do lodówki do stężenia. Na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń i borówki i zalewamy lekko tężejącą galaretką. Całość wkładmy do lodówki na min 2 godziny. Po wyciągnięciu z tortownicy przewiązujemy wstążeczką.
Krok 4 - Torcik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 26.08.2012 18:31
rewelacja
Justyna28 26.08.2012 13:17
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak