Torcik na różne okazje

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    8 sztuk
  • mąki pszennej

    1 szklanka
  • cukru

    3/4 szklanki
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukru waniliowego

    1 opakowanie
  • Krem:

  • kremu czekoladowego

    1 opakowanie
  • mleka

    1 szklanka
  • masła

    10 dag
  • czekolady

    1 tabliczka
  • masła

    1 kostka
  • cukru pudru

    3/4 szklanki
  • budyniu śmietankowego

    1 opakowanie
  • mleka

    2 szklanki
  • soku z cytryny

    1 łyżeczka
  • brzoskwinie

    2 sztuki
  • galaretka czerwona

  • DODATKOWO:

  • kremu śmietankowego

    2 opakowania
  • NASĄCZENIE

  • wiórki kokosowe

    1 opakowanie
  • Krem:

    kokosowy:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski,wsypać cukier,cukier waniliowy i zmiksować do uzyskania puszystej masy.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dokładnie wszystko ze sobą połączyć.Tortownicę obłożyć papierem do pieczenia.Przelać ciasto i piec w 180 stopniach przez ok 30 minut.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy płaty. Krem czekoladowy rozrobić według przepisu na opakowaniu,wymieszać z masłem.Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki.Wymieszać wraz z kremem. Krem kokosowy: Wiórki kokosowe zmielić. Budyń rozrobić na mleku.Ugotować dodając zmielone wiórki kokosowe.Ostudzić całość. Masło utrzeć z cukrem na puch.Cały czas miksując dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu.Dodać łyżeczkę soku z cytryny,. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.Galaretkę pokroić w kosteczkę.Herbatę zaparzyć z cukrem i wystudzić.Nasączyć biszkopt.Pierwszy płat przełożyć kremem czekoladowym z kawałkami czekolady.Ułożyć drugi i rozsmarować krem kokosowy z kawałkami brzoskwiń oraz galaretką.Docisnąć wierzch i wyrównać. Kremy śmietankowe rozrobić według przepisu na opakowaniu.Rozsmarować tort po całości,dekorując według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 01.03.2013 15:44
Wygląda naprawdę szałowo i zjawiskowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat