Przepis i sposób przygotowania na: Torcik makowo-migdałowy
Kroki postępowania
Do masy żółtkowej wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Na najmniejszych obrotach delikatnie zamieszać.
Biszkopt | |
jajko | 5 szt |
mąka tortowa | 6 łyżek |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
margaryna | 1 łyżka |
cukier puder | 150 gram |
migdały tarte | 100 gram |
MAK MIELONY | 200 gram |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
poncz | |
napój typu cola | 150 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
Krem: | |
śmietana 30% | 800 ml |
czekolada mleczna | 100 gram |
czekolada biała | 100 gram |
wódka | 50 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: