Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik krakersowo tuńczykowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 1 1/2- 2 op
ser żółty 1 szkl
marchewka ugotowana 2 szt
ogórek konserwowy 3-4 szt
jajko 5 szt
por (biała część) 1/4 szt
jabłko 1/2 jabłka
krakersy
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik krakersowo tuńczykowy

Marchew, obrane jabłko i ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki. Oprószyć solą i pieprzem. Najlepiej ogórki położyć na sicie albo je odcisnąć. Przygotowane składniki połączyć majonezem.

Tuńczyka osączyć i lekko rozdrobnić, dodać pokrojonego drobno pora oraz połowę startego sera, połączyć odrobiną majonezu i doprawić do smaku.

Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek.
Białka zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać resztę startego sera, połączyć niewielką ilością majonezu i doprawić do smaku.

Na półmisku ułożyć krakersy 4 na 3 szt. Na krakersy wyłożyć warstwę warzyw i przykryć krakersami, a następnie warstwę z tuńczykiem. Przykryć krakersami.
Następna warstwa to białko z serem. Całość zasypujemy rozkruszonymi żółtkami.

Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 23.02.2017 10:59
Pyszny pomysł!
ilka01 23.02.2017 08:11
super propozycja :)
Edith85 22.02.2017 22:44
Fajny pomysł
halina17 22.02.2017 21:58
Dobry pomysł.
Bożena Matuszczyk 22.02.2017 21:35
Smakowicie kusząca.;)
adelajda 22.02.2017 19:14
fajna propozycja
bietka 22.02.2017 19:13
smaczny torcik :)
Ania321 22.02.2017 17:59
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak