Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kokosowo-czereśniowy
2. Masa kokosowa: 2,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrami, masłem i wiórkami kokosowymi. W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie, wlewamy na wrzące mleko, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
3. Galaretka: Obie galaretki rozpuszczamy w litrze wrzątku i studzimy. Czereśnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
4. Przełożenie: Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy (składniki ponczu mieszamy), wykładamy połowę gorącej masy kokosowej, rozsmarowujemy i przykrywamy drugiem blatem biszkoptu który także ponczujemy, wykładamy resztę kokosowej masy i odstawiamy do ostygnięcia. Na zimnej masie układamy połówki czereśni i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki do jej stężenia. Smacznego :)