Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kakaowy
Kroki postępowania
Zacznij przygotowywa? mas?: Ok. 500 ml mleka zagotuj. Do mniejszej cz??ci (100ml) dodaj m?k?, krupczatk?, jajka, cukier, cukier waniliowy i wymieszaj.
Biszkopt | |
jaja | 8 sztuk |
cukier | 1i 1/4 szklanki |
m?ka | 1i1/4 szklanki |
m?ka ziemniaczana | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 ?y?eczki |
masa | |
mleko | 600 ml |
m?ka | 3 ?y?ki |
cukier | 3 ?y?ki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
jaja | 3 sztuki |
m?ka krupczatka | 3 ?y?ki |
margaryna | 1.5 kostki |
spirytus | 1 kieliszek |
kakao | 4 ?y?ki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: