Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jubileuszowy.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli,cały czas ubijając dodawać na przemian cukier i żółtka .Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej delikatnie wymieszać drewnianą łyżką,następnie ciasto przelać do tortownicy o szer. 26 cm.wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 180 stopniach do suchego patyczka około 40 min.Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty.
2.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy .Do ubitej śmietany dodajemy porcjami ser ,delikatnie łączymy ,tak przygotowaną masę wkładamy do lodówki schłodzić.Brzoskwinie osączmy ,osuszamy i kroimy w kostkę.Dolny blat nasączamy sokiem z brzoskwiń ,smarujemy dżemem brzoskwiniowym i nakładamy cześć masy na masę cześć pokrojonych brzoskwiń, brzoskwinie przykrywamy masą i nakładamy 2 blat robimy to samo co z pierwszym i nakładamy 3 ostatni blat .Dociskamy. Cały tort smarujemy masą łącznie z górą .Boki obkładamy uprażonym kokosem .Górę dekorujemy różyczkami i ozdobami zrobionymi z masy cukrowej.