Torcik jogurtowy z truskawkami 2

Torcik jogurtowy z truskawkami 2

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    400 g
  • galaretki truskawkowe

    2 op.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • truskawki

    250 g
  • olejek śmietankowy

    10 kropli
  • delicje

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Torcik jogurtowy z truskawkami 2

Formę do ciast na zimno wysmarować pędzelkiem. 1 Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i wylać na spód formy, włożyć połówki truskawek, zostawić do stężenia, drugą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody wraz z 2 łyżeczkami żelatyny gdy galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe truskawki pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy ułożyć delicje częścią z owocami do góry, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

agnieszka137 02.04.2011 23:51
bajeczny :)
bejciu24 02.04.2011 22:46
i pewnie smaczny
Pola2 02.04.2011 22:04
piękny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat