Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jagodowy
Kroki postępowania
Żółtka ubić na puszystą masę z cukrem.
Osobno ubić piała na sztywną pianę.
Na ubite żółtka przełożyć pianę z białek, przesiane mąki i kakao.
Na koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Całość dokładnie mieszamy.
Pieczemy w temp 175 st C do suchego patyczka.
Po wystygnięciu ciasto odwracamy i ściągamy papier.
Ciasto pozostawiamy "do góry nogami"
Odstawić do lekkiego stężenia..
W jednej misce ubijamy na sztywno kremówkę.
W drugiej serek z cukrem.
Dokładnie miksujemy
Następnie wykładamy na tą warstwę połowę jagód i kilka łyżeczek dżemu jagodowego.
Fioletową galaretkę rozpuścić w połowie wskazanej na opakowaniu ilości wody.
Na wierzch ciasta wysypujemy resztę jagód, zalewamy delikatnie galaretką fioletową i ponownie chłodzimy.
SMACZNEGO!!!