Torcik jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche ciasto

    1 porcja
  • jabłka

    1 kg
  • sok jabłkowy

    3/4 l
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • cukier kryształ

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć ciastem po same brzegi. Ugotować budyń na soku dodając cukier. Obrać i pokroić jabłka, wyłożyć na ciasto i zalać gorącym budyniem. Piec 70 min. w 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 19.06.2011 01:59
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat