Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto 1 porcja
jabłka 1 kg
sok jabłkowy 3/4 l
budyń waniliowy 2 szt
cukier kryształ 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowy

Tortownicę wyłożyć ciastem po same brzegi. Ugotować budyń na soku dodając cukier. Obrać i pokroić jabłka, wyłożyć na ciasto i zalać gorącym budyniem. Piec 70 min. w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.06.2011 01:59
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak