Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jabłkowo-śmietanowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopciki 1 opak.
jabłka prażone 1 słoik
śmietana 30% 250 g
cukier puder 2 łyż.
śmietan fix 1 szt.
galaretka pomarańczowa 1 szt.
cynamon 1 łyżecz.
czekolada gorzka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowo-śmietanowy

Kroki postępowania

1
Dno tortownicy wykładam ściśle biszkopcikami.
Krok 1 - Torcik jabłkowo-śmietanowy foto
2
Do garnuszka przekładam prażone jabłka ze słoika, podgrzewam na niedużym ogniu, dodaję cynamon. Do gorącej masy wsypuję suchy proszek galaretki. Dokładnie mieszam i zdejmuję rondelek z ognia. Na biszkopciki wykładam tężejącą masę jabłkową.
Krok 2 - Torcik jabłkowo-śmietanowy foto
3
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję śmietan-fix i wykładam na masę jabłkową. Wstawiam do lodówki. Torcik dekoruję esami-floresami z roztopionej czekolady.
Krok 3 - Torcik jabłkowo-śmietanowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 04.12.2012 04:45
super fajna i smaczna
Paolcia 03.12.2012 13:45
Wygląda bardzo apetycznie i nie jest trudne do zrobienia :)
Renata22 03.12.2012 13:03
fajna opcja na deser!
sara1 03.12.2012 12:15
APETYCZNIE WYGLĄDA
miki47 03.12.2012 11:37
pyszniutki
wiola333 03.12.2012 11:30
przypomina mi wersję co jest z torebki w nowej lini deserów pewnej firmy. A tu proszę kreatywna własna inicjatywa, bez tej chemi. Pysznie to przygotowałaś wykorzystam napewno. no i smacznie się należy
gosia561 03.12.2012 11:26
smakowity
kasiek 03.12.2012 11:23
pysznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak