Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jabłkowo-budyniowy.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
mąka 1 1/2 szkl
masło 150 g
cukier 2/3 szkl
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
jabłka 4-5
cynamon do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2
mleko 3,2% 700ml

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowo-budyniowy.

Jabłka zetrzeć na tarce, lekko odcisnąć dodać cynamon,cukier i sok z cytryny, wymieszać. Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu (używając zmniejszonej ilości mleka).
Całe jajka ubić z cukrami. Dalej misując dodawać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz roztopione masło.
Podzielić masę na dwie części. Do jednej dodać kakao.
Dno formy o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Układać kolejno warstwy: jasne ciasto, jabłka,budyń, ciemne ciasto. Piec w temperaturze 180st przez około 40-45minut.Ostudzone ciasto polewamy roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.01.2014 22:51
wspaniały torcik !!! takie lubię:-)
Aleksandra/Olcia 23.01.2014 19:54
super mniam
Mysiunia 23.01.2014 08:00
bardzo ładnie się prezentuje :)
babajaga1969 23.01.2014 04:33
pyszne ciasto
Christopher 22.01.2014 22:08
Lubię takie ciasta,bo nie są suche.
Rafał10 22.01.2014 21:41
ale cudowny!
krystyna330 22.01.2014 21:27
bardzo fajny przepis
Grazyna0211 22.01.2014 21:05
pyszny deser
Małgorzata9 22.01.2014 20:57
słodkości, pyszności
mat96uk 22.01.2014 20:52
MMMMMM ale mi smaka narobiłaś teraz :)
Milka100 22.01.2014 20:49
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak