Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowo-cytrynowo-śmietankowy.
2.Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.dać do garnka ,podlać odrobiną gorącej wody i dusić do miękkości.zdjąć z gazu i wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać,można dodać cukru do smaku,jeżeli jabłka są zbyt kwaśne.Ostudzić i gdy stężeją wyłożyć na upieczony biszkopt.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
3.Śmietana: żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody,dokładnie wymieszać i ostudzić.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.
4.Śmietanę wyłożyć na jabłka.
5.Posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki do stężenia.