Przepis i sposób przygotowania na: Torcik imieninowy.
Biszkopt - białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier i żółtka , mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą łączymy delikatnie z masą białkową.
2.
Ciasto wlewamy do tortownicy o śr .26 cm wyłożoną papierem do pieczenia
3.
Pieczemy 30 - 40 min w temperaturze 180 stopni., po upieczeniu wystudzić
4.
Krem śmietanowy - kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy masę śmietanową.ciągle ubijając aż powstanie krem (według opisu na opakowaniu.)
5.
Krem malinowy - kremówkę ubijamy z cukrem pudrem , pod koniec ubijania powoli wsypujemy masę malinową ciągle ubijając aż powstanie krem (według opisu na opakowaniu.)
6.
Biszkopt dzielimy na 3 blaty , 1 blat nasączamy sokiem z malin smarujemy dżemem malinowym , nakładamy połowę kremu malinowego nakładamy 2 blat robimy to samo nakładamy resztę kremu malinowego. Nakładamy ostatni 3 blat równamy dociskamy .
7.
Cały tort pokrywamy kremem śmietankowym . Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Dekorujemy według uznania
Tort wkładamy na kilka godzin do lodówki.