Torcik czekoladowy

Torcik czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    180 g
  • cukier brązowy

    6 łyżek
  • kakao

    1,5 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1,5 łyżeczki
  • woda

    50 ml
  • kremówka

    250 ml
  • truskawki świeże

  • serek śmietankowy

    200 (z wiaderka)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Torcik czekoladowy

Serek, jogurt, cukier, kakao dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i letnią wlać do masy serowej i wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno i dodając po łyżce delikatnie wmieszać do masy serowej. Foremkę wyłożyć na bokach i na dnie papierem do pieczenia i wylać masę. Odłożyć do lodówki do stężenia na 6 h. Po wyjęciu z formy udekorować startą czekoladą,serduszkami i świeżymi truskawkami.Foremka 15 cm.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Ada-Gaba 09.07.2014 18:40
prawdziwe arcydzieło
Adamorek 09.04.2014 16:48
coś pięknego
gosiag 01.03.2014 15:23
mysle ze jest pyszny
plocia 26.01.2014 15:17
Z chęcią bym zjadła kawałek
fotoviderek 18.08.2013 09:09
Takie torciki uwielbiam :)
Grazyna0211 25.05.2013 17:19
pyszny torcik i do tego wygląda rewelacyjnie
matii6 29.04.2013 20:50
ale cudny torcik
noninka77 09.03.2013 08:58
świetnie wygląda.....i te truskawki.....mniam:)
anemon 07.03.2013 17:09
Twój torcik wspaniale się prezentuje.
MAR3STA 21.02.2013 18:34
przepiękny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat