Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 szklanka
cukier pół szklanki
margaryna 500 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
NA MASĘ:
śmietana 30% 500 ml
śmietanfix 2 op
serek waniliowy 125 ml
Czekolada tabliczka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowy

Ubijamy białka z cukrem na puszystą masę.Kolejno dodajemy żółtka z mąką i proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wsypujemy kakao.Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut.

Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i czekoladą.Gdy będzie sztywna dodajemy serek i dokładnie miksujemy.

Upieczone ciasto studzimy i przekrajamy na pół.Smarujemy masą i przykrywamy drugą częścią ciasta.Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.08.2011 11:10
Torcika jak z bajki
aguus 30.07.2011 13:47
Cudne ciasto!
1j1o1l1a1 28.07.2011 18:55
apetyczny! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak