Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czarną porzeczką
Kroki postępowania
W ten sam sposób wykonujemy drugi biszkopt.
Na dno tortownicy o średnicy 24 cm układamy pierwszy biszkopt.
Tort przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami. Gotowe.
jajko | 3 sztuki |
cukier | 3 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
olej | 0,5 łyżki |
proszek do pieczenia | szczypta |
sól | szczypta |
czarna porzeczka | 350 gram |
ser biały | 0,5 kg z wiaderka |
śmietana 30% | 0,5 litry |
cukier puder | do smaku |
cukier kryształ | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 9 łyżeczek |
śmietana 30% | 250 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier puder | do smaku |
czarna porzeczka | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: