Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
2 sztuki -
masło
400 gram -
cukier puder
9-10 łyżek -
alkochol;
50 ml -
czekolada mleczna
pól tabliczki -
margaryna
40 gram -
chałwa
400 waniliowa -
orzechy
4-6 posiekane
Przepis i sposób przygotowania Torcik chałwowy
2. Przygotować masę: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce skruszonej chałwy, dobrze utrzeć a następnie alkohol i orzechy.
3. Zimne biszkopty przekroić wzdłuż na dwie części i przełożyć kremem.
4. Przygotować polewę: czekoladę połamać na kawałki i razem z margaryną włożyć do rondelka. Stopić na małym ogniu często mieszając. Letnią polewą posmarować ciasto. Całość odstawić do wystygnięcia
Smacznego :)
Komentarze (10)