Torcik chałwowy

Torcik chałwowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    2 sztuki
  • masło

    400 gram
  • cukier puder

    9-10 łyżek
  • alkochol;

    50 ml
  • czekolada mleczna

    pól tabliczki
  • margaryna

    40 gram
  • chałwa

    400 waniliowa
  • orzechy

    4-6 posiekane
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Torcik chałwowy

1. Przygotować dwa biszkopty. u mniie jeden był większy, drugi mniejszy.
2. Przygotować masę: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce skruszonej chałwy, dobrze utrzeć a następnie alkohol i orzechy.
3. Zimne biszkopty przekroić wzdłuż na dwie części i przełożyć kremem.
4. Przygotować polewę: czekoladę połamać na kawałki i razem z margaryną włożyć do rondelka. Stopić na małym ogniu często mieszając. Letnią polewą posmarować ciasto. Całość odstawić do wystygnięcia

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

iwona332 30.08.2011 00:14
super
kochanyptysiu 16.04.2011 19:42
bardzo fajny
indi 13.01.2011 00:25
wygląda wyśmienicie
Kasia77
Kasia77 06.12.2010 13:50
wygląda apetycznie
eli82 03.12.2010 09:31
świetny
izapozdro 02.12.2010 20:11
wygląda przepysznie :)
jolajka 25.11.2010 07:19
chętnie bym zjadła kawałek do kawki
MAR3STA 21.11.2010 00:00
rewelacja!
Faustyna 07.11.2010 17:04
Piękny torcik:)
Małgorzata113 05.11.2010 09:12
torcik mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat