Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik brzoskwiniowy z delicjami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
budynie śmietankowe 2 szt
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
żółtko jajek 4 szt
cukier 2 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki
biszkopty podłużne 1 opakowanie duże
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
delicje 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik brzoskwiniowy z delicjami

W 1 szklance wody roztrzepać żółtka i budynie. Mleko zagotować z 2 łyżkami cukru, dodać roztrzepaną masę i ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, utrzeć na pulchną masę. Do tortownicy (22cm) nałożyć warstwę biszkoptów tak by przykryć jej dno. Na biszkopty nałożyć połowę masy budyniowej, na masę delicje brzoskwiniowe, na delicje druga część masy. Na wierzch dodać połówki brzoskwiń z syropu. Całość przykryć galaretką (rozpuszczoną w 1,5 szklanki wody). Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.02.2014 07:38
pyszny tort
aisza1 01.05.2013 07:10
smaczny torcik
meg1984 15.04.2013 20:26
smakowity :)
Milena87 15.04.2013 17:28
pyszny tort
gosia56 15.04.2013 16:26
super torcik
Mira85 15.04.2013 16:14
ooo jaki fajny torcik
Magda24 15.04.2013 14:52
wygląda tak konkretnie i bogato, a wogóle jest wspaniały
iwi 15.04.2013 14:35
Poezja smaku.
babajaga1969 15.04.2013 14:25
wygląda wspaniale i apetycznie
sara1 15.04.2013 14:07
ładnie i apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak