Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik "brzoskwiniowe marzenie" na ciasteczkowym spodzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 600 g
brzoskwinie w puszce 1 puszka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
wrzątek 2 szklanki
masło 3 łyżki
ciasteczka typu Oreo 20 sztuk
bezy 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik "brzoskwiniowe marzenie" na ciasteczkowym spodzie

1. Wrzątek wlewamy do salaterki. Wsypujemy galaretki i dokładnie mieszamy. Studzimy.

2. W czasie gdy galaretki stygną przygotowujemy spód: masło roztapiamy. Ciasteczka drobno rozkruszamy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy na tortownicę o średnicy 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia.

3. Serek mascarpone wrzucamy do głębokiej miski. Wlewamy zimną galaretkę i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier wanilinowy i miksujemy na gładką masę.

4. Dodajemy odsączone z zalewy, pokrojone w kostkę brzoskwinie. Mieszamy. Masę wylewamy na spód. Odstawiamy na noc do lodówki do stężenia.

5. Gotowy torcik wyjmujemy z tortownicy. Na wierzchu układamy bezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 20.12.2014 23:13
Oj,tak prawdziwe kuszenie.
Renataj 20.12.2014 21:03
Bardziej odpowiednia nazwa to "brzoskwiniowe kuszenie" - niezawodne i zawsze pyszne ciasto.
as28 20.12.2014 20:59
świetny torcik
Lucan 20.12.2014 20:32
ulubione cisto z dzieciństwa
wwwiolka 20.12.2014 20:19
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 20.12.2014 15:58
apetyczny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak