Torcik bezowy z kremem toffi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spody na torcik bezowy

    1 opakowanie
  • margaryna Kasia

    1 kostka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • budyń toffi

    1 opakowanie
  • mleko

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń ugotować na mleku wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę bardzo dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej margaryny dodawać po jednej łyżce zimny budyń i cały czas ucierać. Gotowym kremem przełożyć płaty tortu bezowego. Dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 04.04.2013 23:12
Bardzo lubię torty bezowe. Ten też by mi smakował.
wojr63 08.06.2012 20:29
piękny, tylko dla uzdolnionych nie wiem czy bym potrafił taki zrobić
Ada-Gaba 04.06.2012 06:47
wspaniały
ziutula 29.09.2011 15:25
ooo...następne rarytasy dla duszy..
IZABELA29 10.08.2011 16:23
fajnie udekorowany
Nina7 06.06.2011 18:30
Piękny!
Weronika_eM 06.06.2011 12:11
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat