Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bezowy
Białka ubić na sztywno,następnie cały czas ubijając dodać cukier,ubijać aż masa zrobi się błyszcząca,dodać mąkę i ocet,zmiksować .Na 2 blaszkach rozłożyć papier do pieczenia i wyłożyć masę w kształcie okrągłych placków jednakowej wielkości.Blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st piec ok 10-15 min po tym czasie skręcić temp do 110 st. piec ok 1,5godz(suszyć)Po tym czasie beza jest gotowa.Wyjąć i ostudzić
Śmietanę ubić na sztywno,dodać cukier puder i rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatynę cały czas ubijając .Śmietanę wyłożyć na jeden z bezowych krążków zostawiając troszkę śmietany na wierzch ,na śmietanę ułożyć drugi krążek .Całość udekorować wg uznania .ja wykorzystałam oprócz śmietany czekoladę karmelową którą wcześniej rozpuściłam w kąpieli wodnej ,wiórki gorzkiej czekolady i orzechy włoskie