Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Basi.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 7
mąka pszenna 17,5 deko
cukier 17 deko

krem

masło 200 deko
margaryna 250 deko
jajko 4
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1
kakao 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Basi.

biszkopt,-białka ubić na sztywno dodac zołtka i cukier, ubic na gesto. Przesiac make przez sito delikatnie wymieszac z masa. Piec na 160st, na 40 min. Krem,_ 4 jajka, bialko ubic na sztywno, dodaz 4 lyzki cukru i cukier wanil, zoltka ubic na gesta mase. Maslo margaryne zmiksowac, miksujac dodawac po lyzce mase jajeczna. Podzielic na dwie czesci do jednej dodac kakao rozmieszane zciepla woda. Biszkopt przekroic na trzy czesci, przelozyc dolna warstwe dzemem wisniowym, nastepne krazyki kremami. Dekoracja dowolna. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 20.04.2015 14:32
Super torcik;)
mysza75 19.04.2015 13:29
jakie fajny torcik mniam
Krystyna32 19.04.2015 09:00
wygląda pysznie
Zdzisław 19.04.2015 08:53
takie słodkości bardzo lubię
IwonaDD 18.04.2015 21:05
śliczny tort
Katarzyna59 18.04.2015 18:48
przepyszny torcik
Wafelek2601 18.04.2015 18:33
Bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak