Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik amaretto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 1 szklanka
budyń waniliowy 1 szt.
śmietana kremówka 1 szklanka
biała czekolada 1/2 tabliczki
płatki migdałowe 1/2 szklanki
amaretto 1 flakonik

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik amaretto

Pieczemy biszkopt.Przekrawamy go na 2 placki.
KREM: gotujemy budyń w szklance mleka, studzimy go. Śmietanę ubijamy dodajemy budyń i olejek. Kilka łyżek odkładamy do dekoracji. Placki przekadamy kremem. Następnie wykrawamy z nich kółka o średnicy ok. 6 cm. (mi wychodzi 6 szt.).Boki torcików smaruje odłożonym kremem i posypuję płatkami migdałowymi, a na ich wierzch wylewam rozgrzaną białą czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 22.02.2012 12:04
Ulalaaa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak