Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
<b>ciasto</b>
-
mąka krupczatka
1 szklanka -
kasza kukurydziana
1 szklanka -
dynia
1 szklanka -
cukier brązowy
0,5 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
aromat waniliowy
-
olej
1/3 szklanki -
<b>do przełożenia</b>
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
woda
3 łyżki -
kefir
1 szklanka
Sposób przygotowania
Dynię starłam na tarce o drobnych oczkach w takiej ilości aby wyszła szklanka. Składniki na ciasto dokładnie wymieszałam i przełożyłam do okrągłej formy, wysmarowanej olejem. Piekłam około 30 min w temp 170 stopni.
Gdy ciasto ostygło przecięłam długim nożem na 3 części i przełożyłam konfiturą z dyni i pomarańczy wg przepisu: przejdź do strony zmieszaną z żelatyną spożywczą rozpuszczoną w kilku łyżkach gorącej wody.
Komentarze (45)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (35)