Torcik agrestowy z bezami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • mąka tortowa

    1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    1/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    3/4 lyżeczki
  • woda

    1 łyżka

Krem

  • budyń waniliowy

    1 szt
  • kompot agrestowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąkę tortową wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Tortownice średnicy 24 cm. wyłóż papierem do pieczenia, daj ciasto. Piec 35 min w temperaturze 175* C.
Na 400 ml. soku z kompotu lub soku PYSIO (zielonym) ugotować budyń.
Na zimny biszkopt daj jedną szklankę owoców agrestu ( z kompotu) zalej gorącym budyniem. Przed podaniem udekoruj bezami i świeżym agrestem. Ciasto jest kwaskowe i pysznie smakuje z bezami.
Bernadeta1
Do ugotowania budyniu użyłam soku PYSIO. Ciasto jest kwaskowe i bardzo dobrze smakuje z bezami ( 10 szt.)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 01.07.2014 09:37
Wygląda rewelacyjnie :)))
gusia1000 29.06.2014 23:31
Cudna słodkość.
Jodaj 26.06.2014 10:43
cudny torcik :) i bardzo smaczny :)
Wiesława1 17.06.2014 08:18
ależ pysznie wyglada
ben-ka 16.06.2014 09:58
Szybko i smacznie.
gosia1988 15.06.2014 17:41
smakowicie wygląda
agnieszka214 15.06.2014 17:29
apetycznie wyglada
jasiek 15.06.2014 16:35
apetycznie wygląda
Wiktoria29 15.06.2014 16:28
z chęcią bym spróbowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat