Torcik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    6
  • cukru

    szkl
  • mąki

    3/4 szkl
  • proszku do pieczenia

    łyżeczka
  • kakao

    2-3 łyżeczki
  • jabłek

    1 kg
  • galaretki

    2
  • budynie malinowe

    2
  • mleka

    1/2 litra
  • masła-do masy budyniowej

    kostka
  • kremu tortowego śmietankowego

    opakowanie
  • mleko-do kremu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, na końcu wsypać kakao i lekko wymieszać, wylać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, piec ok.40 minut w 160-180 c. Po wystygnięciu przekroić na pół. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do stopionego masła, chwilę smażyć, dodać suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażycć zdjąć z ognia, ostudzić. Ugortować na mleku budynie, ostudzić. zmiksować masło, dodając po łyżce budyniu i miksować aż do jednolitej masy. Rozpuscić i odstawić do zastygnięcia galaretki do dekoracji. Krem zmiksować z mlekiem tak jak podano w przepisie na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt, na to masa jabłkowa, masa budyniowa, biszkopt. Posmarować kremem, posypać posypką i udekorować galaretką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 09.11.2012 14:12
pięknie wygląda;)
iknkirke 04.10.2011 17:39
super
madi356 12.09.2011 23:15
elegancki :)
beatkaa153 11.02.2011 10:20
smacznie i ładnie
Magdalena/26Mooi 06.02.2011 14:04
ładnie wygląda
Magdalena/26Mooi 06.02.2011 14:04
ładnie wygląda
MAR3STA 20.12.2010 23:21
piękny torcik
Kate131 27.10.2010 08:57
śliczny naprawdę
Faustyna 23.09.2010 14:49
Śliczny torcik:) Dzieci uwielbiają takie kolorowe cuda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat