Topiona zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • żeberka wieprzowe

    6-7 cm
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • biała część pora

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • ziemniak

    2 szt
  • zielona fasolka szparagowa

    1 szklanka
  • serek topiony

    100 g

Przyprawy

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3-4 ziarenka
  • pieprz

    4-5 ziarenek
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1-2 łyżeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Topiona zupa jarzynowa  foto
Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, warzywko, pieprz. Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.
Krok 2 - Topiona zupa jarzynowa  foto
W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do wywaru.
Krok 3 - Topiona zupa jarzynowa  foto
Kostkę serka pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski i zalać wywarem.
Krok 4 - Topiona zupa jarzynowa  foto
Rozpuścić ser i dodać o do zupy.
Zupę można podawać z lanymi kluskami lub z makaronem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat