Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z serkiem topionym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa jarzynowa z serkiem topionym - pyszna i domowa zupa, którą możecie podać z chipsem z boczku lub grzankami. Rewelacyjnie syci i rozgrzewa! 

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 6-7 cm
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
biała część pora 1 sztuka
seler korzeniowy 1 ćwiartka
ziemniak 2 sztuki
zielona fasolka szparagowa 1 szklanka
serek topiony 100 gramów

Do smaku:

Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3-4 sztuki
pieprz 4-5 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 1-2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z serkiem topionym

1. Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę Kucharek, ziarna pieprzu. Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.

2. W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do wywaru. Gotować do miękkości.

3. Wyjąć mięso.

4. Serek topiony pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka z zupą. Całość zmiksować na gładki krem.

5. Cieniutki plasterki bekonu (lub boczku) upiec w piekarniku do chrupkości. Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak