Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tombaliki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztukę
pierś kurczaka ze skórą 1 sztukę
pierś z kurczaka podwójna 1 sztukę
wołowina 40 dag
marchew 3 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
przyprawy
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tombaliki

Kroki postępowania

1
Gotujemy wywar na mięsie wraz z warzywami, dodajemy soli i pieprzu, potem je odsedzamy. Żelatynę rozpuszczamy w szklance gorącego wywaru, delikatnie wlewamy do całości.
Krok 1 - Tombaliki foto
2
Kroimy mięso na drobne kawałeczki.
Krok 2 - Tombaliki foto
3
Z marchewką i pietruszką postępujemy tak samo, delikatnie kroimy.
Krok 3 - Tombaliki foto
4
Dodajemy również kukurydzę
Krok 4 - Tombaliki foto
5
Mięso, warzywa układamy w jakieś pojemniczki.
Krok 5 - Tombaliki foto
6
Wypełnione mięsem i warzywami pojemniczki zalewamy zrobioną wcześniej zalewą z żelatyną:) Wkładamy do lodówki na około 3 godziny.
Krok 6 - Tombaliki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 07.04.2013 10:53
bardzo lubię taką galaretkę!
adelajda 07.04.2013 08:40
smaczne !!!
Marta11 07.04.2013 01:12
a ja lubie takie cos:)
zielonamorelka 07.04.2013 00:46
ja nie przepadam za takimi daniami ale mój tatusiek jak najbardziej.jak tylko wrócę do domu na weekend majowy to chyba mu taką odmianę galartu zafunduję
Bernadeta1 07.04.2013 00:29
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak