Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga w tymianku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tołpyga 600 g
sól prowansalska
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panieorwania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga w tymianku

Kroki postępowania

1
Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą.
Krok 1 - Tołpyga w tymianku foto
2
Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Tołpyga w tymianku foto
3
Rybke osączyć na papierowym ręczniku i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie surówka z białej kapusty i smażone ziemniaczki.
Krok 3 - Tołpyga w tymianku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 26.03.2015 19:13
czemu nie mam tymianku w składnikach?
mysza75 02.02.2014 13:38
pyszna rybka
Alex_M 01.02.2014 12:24
dobry obiadek :)
ONY_za_kare 31.01.2014 16:46
smaczna ryba
aniagdz 30.01.2014 08:59
nigdy nie jadłam takiej ryby:)
Aga-25 30.01.2014 07:57
dobroci mniam
Konczi 30.01.2014 07:52
super obiadek
smerfna_chatka 30.01.2014 07:52
fajny przepis
Magula 30.01.2014 07:47
na piątkowy obiadek zabieram
Agnieszka-87-25 30.01.2014 07:45
mniam ale pychota
idealme 29.01.2014 22:33
bardzo smaczne :)
w mojej kuchni 29.01.2014 21:45
smaczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak