Tołpyga w tymianku

Tołpyga w tymianku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tołpyga

    600 g
  • sól prowansalska

  • jajka

    1-2 szt
  • bułka tarta

    do panieorwania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tołpyga w tymianku
Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą.
Krok 2 - Tołpyga w tymianku
Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Tołpyga w tymianku
Rybke osączyć na papierowym ręczniku i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie surówka z białej kapusty i smażone ziemniaczki.

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

26.03.2015 19:13
czemu nie mam tymianku w składnikach?

mysza75

02.02.2014 13:38
pyszna rybka

Alex_M

01.02.2014 12:24
dobry obiadek :)

ONY_za_kare

31.01.2014 16:46
smaczna ryba

aniagdz

30.01.2014 08:59
nigdy nie jadłam takiej ryby:)

Aga-25

30.01.2014 07:57
dobroci mniam

Konczi

30.01.2014 07:52
super obiadek

smerfna_chatka

30.01.2014 07:52
fajny przepis

Magula

30.01.2014 07:47
na piątkowy obiadek zabieram

Agnieszka-87-25

30.01.2014 07:45
mniam ale pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat