Tołpyga podkarpacka

Tołpyga podkarpacka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • usmażona ryba

    6 porcji
  • ogórki kwaszone

    150 g
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • musztarda

    100 g
  • oliwa

    50 g
  • śmietana

    100 g
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • zielenina

    do dekoracji
  • cytryna

    do dekoracji
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę ułożyć na półmisku,ogórki obrać i pokroić w kostkę,szczypiorek i jajko posiekać,wszystkie składniki połączyć razem,dodać musztardę,oliwę,cukier ,pieprz,sól oraz śmietanę,dokładnie wymieszać i zalać porcje ryby,przygotowac na krótko przed podaniem ,udekorować plasterkami cytryny i zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

29.03.2012 09:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat