Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga po chłopsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tołpyga 1 kg
olej 200 g
seler 200 g
cebula 100 g
mąka 60 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga po chłopsku

Tołpygę oczyścić ,wyfiletować,filety skropić octem i posolić,cebulę oraz seler zetrzeć na tarce,dodać pieprz i natrzeć rybę masą,odstawić na 1/2 godz ,następnie rybę pokroić na porcje,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak