Tołpyga po chłopsku

Tołpyga po chłopsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tołpyga

    1 kg
  • olej

    200 g
  • seler

    200 g
  • cebula

    100 g
  • mąka

    60 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tołpygę oczyścić ,wyfiletować,filety skropić octem i posolić,cebulę oraz seler zetrzeć na tarce,dodać pieprz i natrzeć rybę masą,odstawić na 1/2 godz ,następnie rybę pokroić na porcje,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat